¿hasta qué punto el primer párrafo de una novela es importante?
los hay descriptivos, los hay misteriosos, los hay que resumen toda la historia, los hay que despiertan la curiosidad...
a menudo es lo último que escribe el autor, precisamente porque sabe que la continuidad de su lectura depende de este primer párrafo...pero, ¿siempre ha sido así? comprobémoslo.

dimecres, 5 d’agost del 2015

Isabel-Clara Simó - Perfils cruels


L'especialitat de la casa

Sóc en el taulell d'un bar. És el bar d'un restaurant, i hi ha una cortina de vellut vermell, densa i pesada, que separa el bar del menjador. La cortina està mig correguda i puc veure els comensals del menjador. Són més de quaranta. Potser cinquanta. Tots són homes, vestits de fosc. Solemnes. No riuen i parlen en veu tan baixa que se sent perfectament la música anodina que sura en aquella estança.











En Benet

El suquet de peix

Faula

Alfonso

D'oca a oca

Illia

13 contes mínims



Isabel-Clara Simó i Monllor (AlcoiAlcoià4 d'abril de 1943) és una escriptoraperiodista i política valenciana. Se la considera una de les autores modernes més importants de literatura catalana. Ha estat guardonada en múltiples ocasions; entre altres distincions, el 1993 va rebre el Premi Sant Jordi de novel·la per La Salvatge, el 1999 li va ser concedida la Creu de Sant Jordi per la seua trajectòria literària, el 2001 li van atorgar el Premi Andròmina de narrativa per Hum... Rita!: l'home que ensumava dones i el Premi de la Crítica dels Escriptors Valencians en assaig, per En legítima defensa. També ha estat distingida amb el XIX Premi de Novel·la Ciutat d'Alzira per El meu germà Pol.

Té obra traduïda a l'alemany, l'anglès, el basc, el castellà, el francès, el gallec, l'italià, el neerlandès i el suec. (Wikipèdia)

Cap comentari:

Publica un comentari a l'entrada