¿hasta qué punto el primer párrafo de una novela es importante?
los hay descriptivos, los hay misteriosos, los hay que resumen toda la historia, los hay que despiertan la curiosidad...
a menudo es lo último que escribe el autor, precisamente porque sabe que la continuidad de su lectura depende de este primer párrafo...pero, ¿siempre ha sido así? comprobémoslo.

dilluns, 11 de gener del 2021

Joanot Martorell - Tirant lo Blanc

 

CAPÍTOL 1

L'estament militar és tan destacat que cal tractar amb gran reverència els cavallers que en respecten les normes. La divina Providència ha disposat que els set planetes siguin tan influents que dominin la naturalesa humana i incitin l'home al vici del pecat. Però el Creador universal no ens priva del dret a decidir. Si fem ús de la discreció, podem combattre el pecat, vèncer-lo i viure virtuosament. Aquest llibre de cavalleria, amb l'ajut de Déu, es divideix en set parts principals que mostren l'honor que eleva els cavallers per damunt del poble.

La primera part tracta del principi de cavalleria; la segona, de la dignitat i l'ofici dels cavallers; la tercera mostra l'examen que ha de passar l'home que aspira a rebre l'orde de cavalleria; la quarta versa sobre la forma de fer-lo cavaller; la cinquena va del significat de les armes; la sisena, dels actes i costums que pertanyen a un cavaller; la setena i última, sobre l'honor que cal retre al cavaller. Abans es relaten algunes de les gestes cavalleresques del comte Guillem de Warwick, insigne cavaller, en els seus benaurats darrers dies.

Cap comentari:

Publica un comentari a l'entrada